انتخاب اساتید راهنما و مشاور در پژوهشیار
مقدمه
در این نوشتار، ما به معرفی مراحل انتخاب استاد راهنما/مشاور برای دانشجویان مقطع دکتری تخصصی غیرپزشکی در سامانهی پژوهشیار دانشگاه آزاد اسلامی میپردازیم. قبل از هر موضوعی باید به موارد زیر اشاره کنیم
- بدیهی است دانشجویان باید حتماً استاد راهنما داشته باشند.
- دانشجویان الزاماً باید استاد مشاور داشته باشند.
- دانشجویان میتوانند استاد راهنمای دوم داشته باشند.
- دانشجویان میتوانند استاد مشاور دوم داشته باشند.
- انتخاب استاد راهنمای دوم و استاد مشاور دوم باید مورد تأیید استاد راهنمای اول باشد.
در حالت استاندارد، انتخاب استاد راهنما/مشاور برای دانشجویان دکتری تخصصی غیرپزشکی دارای 6 مرحله است. بهصورت فهرستوار، این مراحل عبارتاند از:
- انتخاب استاد راهنما/مشاور
- بررسی توسط استاد راهنما/مشاور
- بررسی استاد راهنما/مشاور در گروه
- بررسی استاد راهنما/مشاور در شورای پژوهشی دانشکده/مجتمع
- بررسی استاد راهنما/مشاور در شورای پژوهشی واحد
- تأیید استاد انجام شده است.
توضیح مراحل
مرحلهی اول:
مرحله اول شامل انتخاب استاد راهنمای اول، راهنمای دوم، مشاور اول و مشاور دوم است. در این مرحله همچنین باید عنوان موضوع پیشنهادی برای پروپوزال توسط دانشجو در پژوهشیار ثبت شود. همچنین لازم است دانشجوی چکیدهای از موضوعی که قصد پژوهش بر روی آن را دارد در پژوهشیار وارد کند.
دانشجویان باید زمینهی پژوهشی خود را نیز انتخاب کنند. دو گزینه مختلف برای دانشجویان وجود دارد
- انتخاب موضوع غیرکاربردی
- انتخاب زمینهی پژوهشی از برنامههای علمی سامانهی پژوهشیار. ازآنجاییکه انتخاب زمینهی پژوهشی دارای اهمیت زیادی است، در پستی جداگانه ما به مباحث انتخاب زمینهی پژوهشی خواهیم پرداخت.
پس از آنکه دانشجویان تمامی مراحل این قسمت را انجام دادند، باید اقدام به ارسال طرح خود به مرحلهی بعد، یعنی بررسی توسط استاد راهنما/مشاور کنند.
مرحلهی دوم:
در این مرحله اساتید باید اقدام به بررسی موارد ثبت شده توسط دانشجو کنند. ترتیب ثبت نظر در این مرحله بهگونهای است که استاد راهنمای اول باید بهعنوان آخرین فرد، اقدام به بررسی و تأیید دانشجو نماید.
مرحلهی سوم:
در این مرحله درخواست دانشجو برای انتخاب موضوع و استاد راهنما/مشاور باید در شورای تخصصی گروه آموزشی بررسی شود و نتیجهی آن در قالب یک صورتجلسه در پژوهشیار بارگذاری شود. در انتها مدیرگروه با تأیید سیستم دانشجو، آن را به مرحلهی چهارم ارسال میکند.
مرحلهی چهارم:
در این مرحله درخواست دانشجو برای انتخاب موضوع و استاد راهنما/مشاور باید در شورای پژوهشی دانشکده و یا مجتمع بررسی شده و نتیجهی آن در قالب یک صورتجلسه در پژوهشیار بارگذاری شود. در انتها ادمین دانشکده با تأیید سیستم دانشجو، آن را به مرحلهی پنجم ارسال میکند.
مرحلهی پنجم:
در این مرحله درخواست دانشجو برای انتخاب موضوع و استاد راهنما/مشاور باید در شورای پژوهشی واحد دانشگاهی بررسی شده و نتیجهی آن در قالب یک صورتجلسه در پژوهشیار بارگذاری شود. در انتها ادمین واحد دانشگاهی با تأیید سیستم دانشجو، کل فرایند را تکمیل میکند و ضمن ارسال سیستم دانشجو به مرحلهی ششم، امکان بارگذاری و تکمیل فرم پروپوزال را برای دانشجو فراهم میکند.
مرحلهی ششم:
اگر سیستمی در مرحلهی ششم قرار داشته باشد، نشان دهنده آن است که روند انتخاب استاد راهنما/مشاور برای دانشجو به اتمام رسیده است.
نکات مهم
- در برخی از واحدهای دانشگاهی مرحله چهارم، یعنی بررسی شورای پژوهشی دانشکده و یا مجتمع، وجود ندارد.
- در برخی از واحدهای دانشگاهی مرحله پنجم، یعنی بررسی در شورای پژوهشی واحد دانشگاهی، وجود ندارد.
- دانشجویان دراسرعوقت نسبت به پیگیری روند مراحل خود از استاد، مدیرگروه و همچنین دانشکده و واحد دانشگاهی پیگیریهای لازم را انجام دهند.
- امکان بارگذاری و تکمیل پروپوزال در سامانهی پژوهشیار فقط و فقط زمانی برای دانشجو فراهم میشود که روند انتخاب استاد راهنما/مشاور برای دانشجو به اتمام رسیده باشد. پس در پیگیری امور خود در پژوهشیار کوشا باشید.
چنانچه سؤالی دراینخصوص دارید میتوانید از طریق روشهای معرفی شده در وبلاگ با ما تماس بگیرید.